Imagine This!.....elke buurt heeft haar eigen noten- en fruitbomen, eetbare struiken en kleurrijke veilige ontmoetingsplek

Dit project voerden we al deels uit in Leiden in 2010 en 2011; 6 wijken ontvingen het prijzengeld dat Desiree won met de biodiversiteistprijsvraag Wilde Weelde in Leiden. Iedere wijk ontwierp de eigen eetbare plukplek in de openbare ruimte (bomen, struiken en planten), samen met jong & oud.

In aanvulling ontwikkelden ROC jongeren de LeidenGoesNuts! Layar. Website www.leidengoesnuts.nl + Layar komen mei 2011 gereed.

Hierna zullen Leiden Universisteit studenten middels een afstudeeronderzoek de eetbaar groen database verder vullen. En is het de bedoeling en wens om de database verder te laten vullen door middel van eetbare stad exploraties mmv NME, GroenIDee cafe en andere geinteresseerden. Om zo iedereen in de stad, bewoner en bezoeker, te informeren en van alle eetbaar groen te laten profiteren.

Deelnemers Mareschool en speeltuinPresentatie Merenwijk, Forellenbuurt

Deelnemers:

Merenwijk, Slaaghwijk en Forellen

Marebuurt, spoeeltuin en school

Noord, Hoven en Viersprong

Mors

  Resultaat:

 Sociale duurzaamheid

Ecologische duurzaamheid Economische duurzaamheid
 x x x
verbinding, ontmoeting, activering,leefbaarheid, delen van kennis en middelen vergroten en versterken biodiversiteit besparing door gratis plukken
 informeren en verkleinen kloof tusssen groen netwerk/kennishouders en burgers